Producer & Componist


Artiesten
Voor als je liedjes, teksten of melodieën schrijft en naar een ‘af’ product wilt. 
Ik ben een producer die meestal meeschrijft en daarnaast meedenkt over de artistieke richting. Het stadium waar jouw songs zich in bevinden bepalen de tijd die we er in moeten steken.

Gemiddeld kost het twee dagen om van een idee naar een complete song te gaan. Ik werk niet vanuit een dure studio en geloof dat een goed idee en een visie belangrijker zijn dan de ‘beste’ spullen. 
Hiernaast is het altijd mogelijk om naar een specifieke studio te gaan om bijvoorbeeld drums op te nemen wanneer dit beter aansluit bij de stijl. 

mijn studio


Ik kom graag zo vroeg mogelijk in het creatieve proces met je in gesprek over wat er mogelijk is en wanneer dit het beste is. Ook ben ik benieuwd naar je ideeën en demo’s, dus deel deze vooral met me.
Theater
Ik componeer en produceer muziek voor theatergezelschappen en productiehuizen. In het verleden heb ik gewerkt met Studio de Bakkerij, Theater Walhalla, Sabba Theater en Generale Oost. 

Aan de ene kant kan muziek voor theater erg abstract zijn, maar het kan ook dichterbij filmmuziek liggen. De mogelijkheden zijn enorm en dit is erg interessant. Ik denk dat het belangrijk is om de conventionele songstructuur los te laten en zo te componeren dat het versterkt wat er op het toneel gebeurt. Soms is niet goed te omschrijven wat nodig is, daarom ben ik graag bij repetities om het gevoel te begrijpen.

Graag ben ik er vroeg bij in het maakproces om een goed idee te krijgen van wat er bij de voorstelling past. Ook kom ik bij repetities kijken om dit verder te verfijnen en muziek uit te proberen met de spelers. 
In opdracht
Wanneer je voor een andere toepassing muziek wil hebben, dan kan dat ook. Ik heb voor uiteenlopende dingen muziek gemaakt waaronder: films, escape rooms en interactieve toepassingen. Muziek is tegenwoordig overal en kan op veel plekken toevoegen aan wat er al is. 

Graag spreek ik uitgebreid met je door wat je verwacht en waar je naar op zoek bent. Hierna ga ik aan de slag en volgen er na oplevering twee correctierondes. Dit is eigenlijk altijd voldoende, tenzij de wensen zijn veranderd. Mocht het nog niet voldoen aan de verwachting dan gaat mijn normale uurtarief in.